Lenkei Zsolt ötödik sprinttávon a Tájfutó Egyetemi Világbajnokságon

2012. július 05. (csütörtök) 09:32 Írta: Adminisztrátor    -    
Lenkei Zsolt ötödik sprinttávon a Tájfutó Egyetemi Világbajnokságon

A Tájfutó Egyetemi Világbajnokság második napján július 4-én a sprinttávval folytatódtak a küzdelmek. Lenkei Zsolt (BME) nagyszerű futással szerezte meg az ötödik helyet. Továbbra is svájciak és csehek állnak a dobogón.

 

A rövidtávú döntővel folytatódott az Egyetemi Világbajnokság programja, ahol már négy-négy fő magyar versenyző indult. A pályák a közvetlenül a tengerpart mellett 150 méter magasan fekvő várból rajtoltak. A világversenyeken megszokotthoz képest kevésbé szorosan alakultak az eredmények.

A férfiaknál a svájciak taroltak: Martin Hubmann győzött, a tegnapi első Raffael Huber lett a második, és Andreas Kyburz a harmadik. Lenkei Zsolt (BME) nagyszerű futással megszerezte az ötödik helyet Ivan Sirakov és Jan Procházka közé ékelődve. Jót jött még Kerényi Máté (BME), aki a 13. helyen végzett. Kovács Ádám (ME) 28. és Mets Márton (ÓE) 47. helyezése pedig azt jelentette, hogy mindenki a százfős mezőny első felében végzett.

A nőknél Iveta Duchova törte meg a svájci sormintát, 51 másodperccel verte a teljes mezőnyt. A dobogóra még Julia Gross és Ivana Bochenkova állhatott fel, így immár 12 dobogós helyezést osztottak el egymás között a svájciak és a csehek. Egyenletes teljesítményt nyújtottak a mieink: Péley Dorottya (PTE) 17., Gyurkó Fanni (ELTE) 23., Zsigmond Száva (BGF) 32., Zsigmond Vanda (ELTE) 54. helyezést ért el.

Július 5-én 8:30-kor kezdődik a középtávú verseny egy nagyon technikásnak ígérkező részlet gazdag fedettségű terepen.

Eredmények

Forrás: MTFSZ

További információ