Olimpiai bronzérmes Cseh László, a BME hallgatója

2012. augusztus 03. (péntek) 09:52 Írta: Adminisztrátor    -    
Olimpiai bronzérmes Cseh László, a BME hallgatója

Ismét egyetemista sportoló hozott érmet Londonban. 200 vegyesen, nagyszerű hajrát bemutatva bronzérmet szerzett Cseh László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója. 1.56,22-es időeredményével a két amerikai versenyző, Phelps (1.54,27) és Lochte (1.54,90) mögött ért célba.

MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Világbajnok, Európa-bajnok és Universiade győztes úszónk hatalmas akaraterővel állt fel a padlóról, és mutatott nagyszerű formajavulást Londonban.

Cseh László kiemelkedő sportteljesítménye és a tanulás mellett arra is időt fordít, hogy támogassa a magyar egyetemi sportélet fejlesztését és a sportos életmód népszerűsítését is a magyar hallgatók körében. Gyurta Dániellel együtt rendszeres résztvevője a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságoknak. A 2011-es Universiade-n a magyar csapat egyik nyerőembereként három aranyérmet hozott Shenzhenből hazánknak. 2011-től az egyetemi sport nagyköveteként is hirdeti, hogy a sport és a tanulás egymástól elválaszthatatlan és mind a kettőre szükségünk van a teljes élethez.

 

 

 

   MTI Fotó: Kovács Anikó

 

Cseh László Joó Abigél judós, Heidum Bernadett gyorskorcsolyázó és dr. Kovács Antal olimpiai bajnok, MEFS elnökségi tag társaságában az "Egyetemi sport arcai" sajtótájékoztatón 2012 májusában

MEFS fotó: Nagy Márton

 

További információ