Az egyetemi sportról egyeztettek dr. Réthelyi Miklóssal a MEFS vezetői

2012. április 18. (szerda) 08:35 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Az egyetemi sportról egyeztettek dr. Réthelyi Miklóssal a MEFS vezetői

2012. április 12-én a MEFS újonnan választott vezetősége - dr. Kiss Ádám elnök, dr. Székely Mózes főtitkár, dr. Freyer Tamás alelnök valamint Simon Gábor elnökségi tag – egyeztetést kezdeményezett az egyetemi sport témájáról dr. Réthelyi Miklós miniszterrel.

A MEFS vezetősége vázolta célkitűzéseit, melyek között szerepel a szabadidősportba bevont hallgatók számának jelentős növelése, a főiskolai-egyetemi versenysport fellendítése, a kettős életpályamodell kidolgozása, és ennek keretében sportösztöndíj program bevezetése. Ugyancsak kiemelt célként fogalmazódott meg a sport egészségközpontú kommunikációjának, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésének, valamint az egyetemi sportegyesületek megerősítésének feladata. A MEFS vezetősége az egyetemi sport jelentős fellendülését várja a sportingatlan-kataszter elkészítésétől, és egy budapesti egyetemi sportközpont létrehozásától is.

A megbeszélésen körvonalazódott egy NEFMI – MEFS együttműködési megállapodás lehetősége. Dr. Réthelyi Miklós kiemelte, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium számára fontos, hogy minden érintett területe részese legyen az együttműködésnek és ezen keresztül járuljon hozzá az egyetemi sport előrelépéséhez.

További információ

Kapcsolódó videó

Képgaléria

1.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg19.jpg2.jpg23.jpg27.jpg29.jpg3.jpg30.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg