Hírarchívum - 2012. április

Universitas Bajnokság - Regionális Döntők

2012. április 27. (péntek) 11:48
Universitas Bajnokság - Regionális Döntők

A körzeti döntők után regionális döntőkkel folytatódott az Universitas Bajnokság. A 7. éve tartó versenyrendszer elsődleges célja az egyetemi szabadidősport támogatása, valamint a sportbaráti és intézmények közötti kapcsolatok erősítése. A küzdelmek férfi és női kispályás labdarúgásban, férfi és női kosárlabdában, továbbá mix röplabdában zajlanak,kizárólag amatőr, nappali tagozatra beiratkozott hallgatók részvételével. Nyugat-Magyarországonáprilis 13-án Győrben; Kelet-Magyarországon április 20-án, Miskolcon került sor a régiós szintű megmérettetésre. Valamennyi versenyszámban az első és második helyezett intézményi csapatok harcolták ki a Pécsett, május 4-5. napokon megrendezésre kerülő, budapesti csapatokkal is kiegészülő Országos Döntőn való részvételt. Az esemény tájékozató anyagai letölthetőek weboldalunkról is.

Elérhető az FTL Aerobic MEFOB programja

2012. április 26. (csütörtök) 13:06

Elérhető a Triatlon MEFOB versenykiírása

2012. április 26. (csütörtök) 13:02
Magyar Egyetemi és Főiskolai Súlyemelő Országos Bajnokság Nagy Péterrel és Magát Krisztinával

2012. április 21-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) adott otthont a 2011-2012. tanévi Magyar Egyetemi és Főiskolai Súlyemelő Országos Bajnokságnak. Az eredetileg benevezett 51 főből 44 indult el 15 felsőoktatási intézmény képviseletében. A tavalyi Universiádé győztes és idei EB bronzérmes Nagy Péter, valamint az EB hatodik Magát Krisztina indulása koronázta meg az eseményt, akik súlycsoportjukban magabiztos győzelmet arattak. A nem hivatalos pontversenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett az élen.

Már csak öt nap a EFB 3x3-as sorozat pécsi tornájáig!

2012. április 24-én 18:00-ig lehet nevezni az Egyetemi és Főiskolás 3x3-as Kosárlabda Bajnokság pécsi tornájára, mely április 29-én, vasárnap kerül megrendezésre. A torna iránt érdeklődő csapatokat kérik a szervezők, hogy minél előbb adják le nevezésüket. Továbbra is igénybe vehetőek nevezési kedvezmények, férfi csapatok esetében minden harmadik csapat, női csapatok esetében minden csapat esetében.

Egyetemi, Főiskolai és Diáksport Szakmai FÓRUM

2012. április 20. (péntek) 11:16
Egyetemi, Főiskolai és Diáksport Szakmai FÓRUM

Élő közvetítés a konferenciáról!

A konferencia  az interneten élő adásban  követhető lesz  a www.lifesite.hu/hu/esemeny/95 hivatkozásra kattintva. Akik nem tudnak személyesen jelen  lenni, illetve nem tudják a közvetítést nézni ,11.00 órától írásban tehetnek fel  kérdéseket skype-on keresztül.

Az élő közvetítést figyelők pedig 12.40 órától skype-on  keresztül reagálhatnak a hallottakra,  feltehetik kérdéseiket, mondhatják el hozzászólásukat.


A hozzászólásokra maximálisan 2 perc áll rendelkezésre, ezért kérjük megértésüket és a rendelkezésre álló idő betartását.

Skype név: diaksportos
 

MET Titkárság

Rekordszámú résztvevő a Gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó Emlékversenyen

2012. április 15-én rekordszámú résztvevővel rendezték az evezős évadnyitót a Margitszigeten. Az evezősök nagyszerű versenyekkel mutatták be a sportág szépségeit és lehetőségeit, a fixüléses tízevezős hajóktól kezdve a klasszikus nyolcasok versenyéig mindenből kaphatott ízelítőt a közönség. A MEFS által is támogatott eseményen az egyetemisták, főiskolások fixüléses tízevezős versenyében jelentősen szélesedett a mezőny. Ez alkalommal hét felsőoktatási intézmény női és férfi hallgatói küzdöttek meg az összetett győzelemért, illetve a Budapesti bajnoki címért.

1 / 4 oldal