Kecskemét: Műszaki Felsőoktatási Sportnapok – negyvenkettedszer!

2011. október 16. (vasárnap) 16:43 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Kecskemét: Műszaki Felsőoktatási Sportnapok – negyvenkettedszer!
Nyolc év után ismét a Kecskeméti Főiskola a házigazdája az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró felsőoktatási sportrendezvénynek, a Műszaki Felsőoktatási Sportnapoknak.

A több mint négy évtizedes múltra visszatekintő eseményen – az idei lesz a 42. a sorban – általában öt-hét sportágban versengenek a műszakisok, Kecskeméten ezúttal labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában, asztaliteniszben és sakkban mérik össze tudásukat október 17-én és 18-án. Az összetettben legjobban szereplő csapat egy évig őrizheti a vándorserleget: legalábbis izgalmasnak ígérkezik az utóbbi hat esztendőben három-három alkalommal diadalmaskodó győri Széchenyi István Egyetem és az Óbudai Egyetem (akkor még Budapesti Műszaki Főiskola) legjobbjainak vetélkedése – legutóbb a győriek vitték el a pálmát Pécsett, míg egy évvel korábban, Dunaújvárosban a fővárosiak remekeltek. És persze az sem kizárt, hogy valaki más is beleszól a vetélkedésbe, hiszen a veszprémiek és a dunaújvárosiak is valamennyi sportágban indítanak versenyzőket.

„Kilenc intézményből négyszáz hallgató részvételére számítunk – mondta el elöljáróban dr. Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora. – Több olyan iskola is van, amelyik teljes csapattal érkezik a kétnapos viadalra. Ez a rendezvény jó alkalom arra is, hogy a főiskolák vezetői is találkozzanak, és miután jól kipanaszkodtunk magunkat, általában elindulunk a megoldások felé, és pozitív eredményekkel zárjuk a megbeszéléseket!“

A rendezvényre a rektor külön meghívta Akucs Attilát, a 80 éves nyugdíjas testnevelőt, aki az „ősidőkben“ az egyik fő motora volt a Műszaki Felsőoktatási Sportnapok elindításának.

Az idei esemény színvonalas lebonyolításához több nagyvállalat is segítséget nyújtott: a legfontosabb támogató a MOL-csoport, de a Kecskemét környékén tevékenykedő iparvállalatok közül az Albacomp, a ThyssenKrupp Nothelfer, a Hilti és a Knorr-Bemse is a sportnapok mellé állt.

 

A részt vevő intézmények:

  • DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR
  • DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA
  • EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA, BAJA
  • KECSKEMÉTI FŐISKOLA
  • ÓBUDAI EGYETEM, BUDAPEST
  • PANNON EGYETEM, VESZPRÉM
  • PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM POLLACK MIHÁLY MŰSZAKI KAR
  • SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM, GYŐR
  • ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM BOLYAI JÁNOS MŰSZAKI KAR, BUDAPEST

További információ