Végső búcsú Szekér Lászlótól

2011. március 07. (hétfő) 20:38 Írta: Varga Gábor    -    

Pénteken közel kétezer tisztelője, barátja, tanítványa, kollégája, sporttársa rótta le kegyeletét és kísérte utolsó útjára Nyíregyházán Szekér László főiskolai docenst.

A döbbeneten túl, érezhetően a szeretet és a tisztelet áradt mindenkiből, akik a szertartás kezdetétől annak végéig, folyamatosan érkeztek és hosszú sorokban, ki-ki koszorúval, csokorral, egy szál virággal, hogy lerója tiszteletét Szekér László ravatala előtt. Búcsúztatót református lelkész középiskolai osztálytársa mondott, míg munkatársai, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet nevében, Máté János igazgató méltatta a szeretett és tisztelt kolléga tanári és sporteredményekben gazdag életútját.

Ismét kiváló embert, jó barátot, kollégát vesztettünk – értelmetlenül. Mosolya, barátsága örökre megmarad emlékezetünkben, mint ahogyan tanítványai ezreiben a röplabdázás szeretete és tudománya, az elért sikerek.

A MEFS koszorúját, címerével a nemzeti szalagon, Dr. Hédi Csaba és Kovács György helyezték Szekér László ravatalára. Végső nyugalmat a Nyíregyháza város által adományozott parcellában, a Rózsakertben talált.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!