Pécsé a 2014-es birkózó világbajnokság!

2011. május 31. (kedd) 21:03 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    
Pécsé a 2014-es birkózó világbajnokság!

Újabb világverseny házigazdája lesz Magyarország: a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) sikerrel pályázott a 2014-es egyetemi és főiskolás birkózó világbajnokság rendezési jogára.

A MEFS az elmúlt huszonöt évben 10 világbajnokság házigazdája volt, legutóbb a kézilabdázók és az evezősök legjobbjai versengtek Magyarországon, 2014-ben pedig a birkózókat láthatja vendégül Pécs városa. Erről az egyetemi és főiskolás sport világszövetsége, a FISU végrehajtó bizottságának lausanne-i ülésén döntöttek, ahol dübörgő taps fogadta a magyar prezentációt, melyet Dr. Hédi Csaba, a MEFS főtitkára, és dr. Bachmann Bálint, a pécsi egyetem műszaki karának dékánja tartott.

Mint Hédi Csaba elmondta, annak ellenére aratott kitörő sikert a kandidálás, hogy szombaton az ülés tizedik órájában került sorra a MEFS és Pécs „fellépésére“ – igaz, függetlenül attól, hogy ellenfél nélkül indultunk, a lehető legtökéletesebb előadásra törekedett a delegáció, azaz 40 példányban elküldték magát a pályázat anyagát, továbbá egy háromperces videófilmet is mutattak Pécs városáról, a leendő helyszínről, valamint egy impozáns könyvet is átnyújtottak a vezérkarnak. A világszövetség alelnöke és szerb tagja külön is dicsérően szólt a magyar pályázatról. Megjegyzendő még, hogy a magyar küldöttséget a prezentáció idején „erősítette“ Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi is, aki a FISU-ülés idején épp Svájcban tartózkodott egy tudományos kiküldetésen.

A FISU végrehajtó bizottságának ülésén emellett számos beszámoló hangzott el, egyrészt a már lezajlott események házigazdái (Erzurum) tartották meg záróriportjukat, illetve a soron következő viadalok szervezői – Shenzen (2011, nyári), Kazany (2013, nyári), Granada (2013, téli), Gwanju (2015, nyári) – mutatták be, hol tartanak az előkészületekkel; másrészt a különböző bizottságok és az iroda számolt be az elmúlt időszak munkájáról.

További információ