Ülésezett a MEFS elnöksége

2010. szeptember 20. (hétfő) 20:11 Írta: Varga Gábor    -    
Ülésezett a MEFS elnöksége
Szeptember 17-én a Magyar Sport Házában ülést tartott a MEFS elnöksége. A napirendet - a közgyűlés óta eltelt időszak történéseiről - Dr. Vincze Pál mb. elnök és Dr. Hédi Csaba főtitkár szóbeli tájékoztatója nyitotta.

 

Egyhangúlag elfogadta az elnökség a Férfi-Női Kézilabda és az Evezős Egyetemi Világbajnokságok megrendezéséről készült beszámolókat, melyet Tompa Andor és Szabó József prezentáltak. Mindkét esemény a kimagasló eredményeivel és a lebonyolítás magas színvonalával kivívta a FISU és a résztvevők elismerését.

A TF-ről Farkas Judit adott tájékoztatást az EU Sport Főosztály meghívásos projektjéről.
 
Szabó László miniszteri és szakállamtitkári tanácsadó az egyetemi sportegyesületek tevékenységét érintő nagy horderejű parlamenti döntésről és annak várható eredményeiről tájékoztatta a jelenlévőket.
 
Az elnökség tagjai elfogadták a Tatán, október 1-2-re összehívott Országos Értekezlet szakmai programját, melyre a MEFS tagintézményei sportszervezeti egységeinek képviselőit, illetve a felsőoktatás sportegyesületeinek, klubjainak elnökeit várják.
 
A 2011-ben esedékes tisztújítás előkészítése jegyében az elnökség egyhangúlag Dr. Bessenyei Lajos rector emeritust a Jelölő Bizottság elnökévé választotta. A bizottság további tagjai a következő elnökségi ülésen kerülnek megválasztásra.

Az elnökség végezetül elfogadta és jóváhagyta a Frenkl Róbert Magyar Egyetemi Sportért Díj alapításáról szóló előterjesztést, egyben tárgyalta – egy később véglegesítésre kerülő – Frenkl Róbert Örökös Vándordíj alapításának tervét.

További információ

Képgaléria

123456789