Ülésezett a MEFS Tudományos Bizottsága

2010. november 24. (szerda) 11:30 Írta: Varga Gábor    -    
Ülésezett a MEFS Tudományos Bizottsága
Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi professzor asszony, a MEFS elnökségének és a FISU Tudományos Bizottságának tagja vezetésével november 23-án a TF-en ülésezett a MEFS Tudományos Bizottsága. A modern világ kommunikációjának köszönhetően ritkábban nyílik mód a személyes találkozásra, hiszen az információk döntően e-mail-ben kerülnek átadásra. A mostani találkozónak apropóját elsősorban az ez évi tevékenység számba vételének szükségessége adta.
Az ülésen szó volt a MEFS által kezdeményezett kérdőívről, mely sajnálatos módon kevés számban került kitöltésre, holott fontossága jelentős szellemi támpontot adna a szövetség jövőbeli céljának és feladatának esetleges újrafogalmazásához. Ez különösen azért is fontos,  mert az egyetemi sport fontosságát, jövőbeni jelentőségét a jelenlegi állami sportvezetés is hangsúlyozza.
Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi beszámolt arról, hogy 2011. áprilisában megrendezésre kerülő hazai sporttudományi konferencián  – várhatóan – önálló szekciót kap az egyetemi sport, illetve felhívta a figyelmet a Sporttudományi Társaság angol nyelven megjelenő tudományos szemléjére, mely nagy lehetőség a publikációk hazai megjelentetésében.
A bizottság vezetője továbbra is ösztönözte a területeken szervezett tudományos eredmények nyomon követését, összegzését.
Az ülésen részt vett Dr. Hédi Csaba főtitkár.