ELTE-BEAC Sakk MEFOB

2010. november 17. (szerda) 21:15 Írta: Varga Gábor    -    

Az ELTE nevében ismét a BEAC és a Barcza Gedeon SC  rendezhette a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sakkbajnokságot, november 11-13 között, a magyar sakkozás szentélyében a Magyar Sakkszövetségben. Érdekes kiegészítő színfoltja volt az ez évi versenynek, hogy a verseny keretében vendégül látott szerb főiskolai válogatott a verseny győzteseivel magyar főiskolai válogatottként megmérkőzhessenek.

Ennek megfelelően a szokottnál jóval erősebb mezőny, 4 nemzetközi címviselő, további 11 mesterjelölt, 25 fős mezőny jött össze tucatnyi felsőoktatási intézményt képviselve. Gergácz Attila nemzetközi mester lett a bajnok a Debreceni Egyetem képviseletében, második Pataki Győző nemzetközi mester az Eötvös József Főiskoláról, míg harmadik a BEAC versenyzője, Kormos Ádám, az ELTE matematikus hallgatója. Csapatban a BME győzött az ELTE és a Szegedi TE előtt. Női bajnok a harmadik helyezettel azonos pontszámmal Dudás Eszter, női Fide mester, a Corvinus Egyetem hallgatója lett. Jutalmuk az érmeken, a kupákon, és okleveleken kívül válogatott kerettagság lett.

 

A vendégek  a városnézést követő fáradtságuk ellenére 2,5-1,5 arányban legyőzték az ifjúsági válogatottat, majd másnap  3-1 arányban a bajnokság első három helyezettje és a női bajnokunk által alkotott főiskolai válogatottat. A magyar csapat egyetlen győzelmét Mihók Olivér nemzetközi mester szerezte, de a többi mérkőzés is hatalmas csatában dőlt el.

 

A versenyen megtekintette Frenkl Szilvia és dr. Kántor Sándor a MEFS képviseletében; Korpics Zsolt a Magyar Sakkszövetség főtitkára, dr. Kiss Ádám és Ősz Gábor elnökök;  és főszervezőként Ádám György.

 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ezúton is köszönetét fejezi ki az e tanévi MEFOB Sakk döntő lebonyolításáért, illetve szerb vendégeink fogadtatásáért.

További információ