Sportévnyitó az ELTE-n

2010. november 11. (csütörtök) 13:33 Írta: Varga Gábor    -    
Sportévnyitó az ELTE-n

„Az akarat és együttműködés megléte esetén bizakodóak lehetünk a jövővel kapcsolatban” - fogalmazott Németh Angéla, a BEAC egykori olimpiai bajnoka, egyben az ELTE volt oktatója az ELTE-BEAC sportévnyitóján.

Az akaratot és az együttműködésre való szándékot jól példázta már a rendezvényen megjelent egyetemi és sportvezetők névsora is, és az is, hogy kétszer annyian voltak jelen hallgatók, sportolók, egykori sportolók, mint a tavalyi rendezvényünkön. Az eseményen minden szakosztályunk részt vett, vezetőkkel és sportolókkal egyaránt.

Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora maga is fordulópontként aposztrofálta a jelenlegi időszakot. Az ELTE és a BEAC együttműködésének új kezdetét számára egyszerre jellemzi a büszkeség és a várakozás érzése. Már rektori programjában is szerepet szánt a sport hangsúlyosabbá tételének, mind az él-, mind a tömegsport támogatásának, valamint az ehhez szükséges feltételek megteremtésének. Az egyetem vezetője reményét fejezte ki, hogy a kormányzat sportpolitikája is segíteni fogja e célkitűzések megvalósulását. Kalina Gergely, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának elnöke szintén üdvözölte mind az ELTE SE, mind a BEAC sikereit, célkitűzéseit, és egyben a hallgatók részéről is megerősítette, hogy a diákság számára is fontos az ép testben ép lélek ma már talán közhelynek hangzó, de mindenképpen mély, igaz és követendő gondolata.

Dr. Kiss Ádám, a BEAC elnöke, klubunk Eötvös Loránd által jegyezett alapító okiratából is idézett, kiemelve, hogy a BEAC életében új korszak kezdődött. Rendezett együttműködésben az ELTE-vel, adósságok nélkül, Dél-Buda sportéletébe integrálódva, a jó tanuló-jó sportoló kettős ethoszának életben tartásával kell véghezvinni az egyesület megerősítését. Az eseményen kiváló teljesítményéért díjat vehetett át sportolóink közül Kriván Berta, Böszörményi Edit és Kis Gyula. Egyesületünk nevében is gratulálunk!

A megnyitó hivatalos részét egy baráti hangulatú állófogadás követte, ahol a jelen és múlt sportolói, sportszakemberei, ELTE-s és BEAC-os kollégák tovább tervezhették a reményteljes közös jövőt!

Forrás: BEAC

Képgaléria

1sportevnyito2sportevnyito3sportevnyito4sportevnyito