Ez már történelem...

2010. január 31. (vasárnap) 21:54 Írta: Varga Gábor    -    
Ez már történelem...

Újabb, történetünket gazdagító dokumentumokkal bűvült a MEFS archívuma.

 

Még az elmúlt év végén kaptunk üzenetet a makói Antal Imre úrtól, hogy szivesen bemutatná néhány relikviáját édesapja, a néhai Dr. Antal Imre főorvos hagyatékából, aki az 1937-es párizsi főiskolai világbajnokság ezüstérmet szerzett labdarúgó csapat tagja volt. Örömmel fogadtuk megkeresését, és meghívásunkra január 28-án a MEFS irodájában fogadtuk. Antal úr érezhető meghatottsággal mutatta meg édesapja ezüstérmét, a régi dokumentumokat, plakátot, fotókat, melyen többek között csapattársaival – Baróti Lajos, Kalocsai Géza – látható.

A bemutatott dokumentumokat elektronikusan archiváltuk. A MEFS főtitkára viszonzásképpen a MEFS centenáriumi könyvével és az 1907-es MEFS érem lemezlenyomatával kedveskedett a vendégnek.
Antal úr támogatásunkra igéretet tett, hogy nyugdíjasként igyekszik minél több egyetemi-főiskolai sporttal kapcsolatos múlt századi dokumentumot, tárgyat felkutatni, és azt rendelkezésünkre bocsátani.

További információ

Képgaléria

A labdarugo csapat jatekosai altal keszitett montazsAntal Imre UrAntal Imre es Dr. Hedi CsabaAz 1937-es FVB-n ezustermet szerzett ferfi labdarugo csapat - a kapustol balra Antal Imre UrAz ezustermes csapat ciprusi-egyiptomi turajanak plakatjaEzusterem Foiskolai VB Parizs 1937Ezusterem hatlap Foiskolai VB Parizs 1937Fenykep Antal Imre Ur hagyatekabol-1Fenykep Antal Imre Ur hagyatekabol-2Kep az egyiptomi turarol