Még három hónap a rajtig...

2010. április 01. (csütörtök) 10:10 Írta: Varga Gábor    -    
Még három hónap a rajtig...

Kibővített ülést tartott Nyíregyházán a Férfi-Női Kézilabda Főiskolai Világbajnokság Szervező Bizottsága.

Ünnepélyes keretek között került aláírásra a Szal-to Kft-vel, a VB egyik fő támogatójával az a megállapodás, mely mintegy 21 ezer liter ásványvizet biztosít a VB résztvevőinek.

Tájékoztató hangzott el az elmúlt ülés óta történtekről, hangsúlyozottan a beérkezett szám szerinti nevezés alapján az országokról és a létszámokról. Jelen pillanatban 17 ország erősítette meg jelentkezését, melyből kb. 14 férfi csapat és 8-9 női csapat részvétele várható. Ezek alapján 400-450 hivatalos résztvevőre számítanak a rendezők.
 
Férfi-Női Kézilabda Főiskolai Világbajnokság
 
Döntés született a helyszínek tekintetében is. Így mérkőzések lesznek: Csenger, Demecser, Hajdúnánás, Levelek, Nyíradony, Nyíregyháza, Tiszavasvári és Nyírbátor sportcsarnokaiban.
 
Beszámolók hangzottak el az egyes munkacsoportok vezetői részéről a szállás, étkezés, szállítás, technikai háttér és a versenyiroda vonatkozásában.
 
Amennyiben a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség is jóváhagyja, a sorsolás április 24-én, szombaton kerül lebonyolításra Nyíregyházán. Katona Sándor, az MKSZ főtitkára tájékoztatott, hogy a magyar válogatottak is elkezdték a felkészülést a VB-re, mely tatai, gyulaházi és a VB előtt egy héttel nyíregyházi állomásokból áll.

További információ

Képgaléria

IMG_1316IMG_1325IMG_1328IMG_1354