Hírarchívum - 2009. november

Amiről öröm beszámolni

2009. november 27. (péntek) 00:13
Ritkán fordul elő, hogy a MEFS honlapján személyi hírek is megjelennek. Valljuk be, kevés információt kapunk a területekről. Most azonban két apropója is van, hogy örömteli hírről tájékoztassuk olvasóinkat, az egyetemi sportélet után érdeklődőket.

Főtitkári értekezlet Tatán

2009. november 27. (péntek) 00:12
Az ÖM Sport Szakállamtitkársága és a Nemzeti Sportszövetség meghívására értekezletet tartottak az országos sportszövetségek főtitkárai számára a Tatai Edzőtáborban.
A MEFS pályázatot hirdet sportreferensi feladatok ellátására
  • floorball
  • kosárlabda
  • vívás
sportágakban. A pályázatok beadási határideje: 2009. december 1.
Az OKM Támogatáskezelő Igazgatósága pályázati felhívást írt ki a "Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója 2009" cím elérésére.
 
A pályázat benyújtási határideje: 2009. december 7.
 
A teljes pályázati anyag elérhető az OKM oldalán: http://www.okmt.hu/index.php?oldal_id=259
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportudományi Karán Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi elnökletével ülést tartott az Elméleti és Tudományos Bizottság.
 
A bizottság áttekintette a felsőoktatás sportját és a MEFS tevékenységét leginkább jellemző problémákat, eredményeket, és felhívásokat, javaslatokat fogalmazott meg a MEFS elnöksége és a felsőoktatási intézmények felé.
 

Kormányrendelet változás

2009. november 16. (hétfő) 18:56
2009. 09. 23-tól változott "A felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről" szóló 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet.

Evezős Főiskolai VB

2009. november 15. (vasárnap) 17:39
Evezős Főiskolai VB
Fontos állomásához érkezett a 2010-es Evezős Főiskolai VB előkészítése.
November 11-én szegeden látogatást tett Lionel Girard, a FISU evezős sportágának technikai delegátusa, aki a részletes "szervezési protokoll" szerint ellenőrizte a 2010. augusztusi FVB előkészítésének állását.

Stratégiai megállapodás: NSSZ, MEFS, MDSZ

2009. november 11. (szerda) 13:18
Stratégiai megállapodás: NSSZ, MEFS, MDSZ
November 9-én rendkívüli közgyűlést tartott a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ). Az esemény előtt a sajtó nyilvánossága előtt stratégiai megállapodást kötött az NSSZ, a MEFS és az MDSZ.

MEFS Versenysport Bizottsági értekezlet

2009. november 05. (csütörtök) 11:17
MEFS Versenysport Bizottsági értekezlet
November 3-án tartotta szokásos őszi értekezletét a MEFS Versenysport Bizottsága, melyen 20 sportági referens vett részt. Dr. Hédi Csaba MEFS főtitkár köszöntötte a résztvevőket és röviden beszámolt az elmúlt év eseményeiről.

90 év!

2009. november 03. (kedd) 23:35
Szlovákiában, Pozsonyban 90 évvel ezelőtt alakult meg az első egyetemi sportklub, s kezdődött meg a szervezett egyetemi sportélet. Az október 23-i ünnepségen Jan Mikolaj, az oktatási miniszter mellett megjelent a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke, Frantisek Chmelar is.
 
Ünnepi beszédet Dr. Anton Znasik, a SAUS elnöke mondott. A megemlékezésen a FISU-t Milan Augustin igazgató, az EUSA-t Matjaz Pecovnik főtitkár képviselte. Meghívást kapott többek közt a cseh és lengyel szövetség is. A MEFS-t Dr. Vincze Pál alelnök és Dr. Hédi Csaba főtitkár képviselte, akik a szövetségnek díszoklevelet, míg az elnöknek és Ortutay Miklós főtitkárnak a MEFS aranyplakettjét nyújtották át.
1 / 2 oldal