Futsaldöntő szombathelyi és győri aranyéremmel

2009. március 15. (vasárnap) 12:14 Írta: Varga Gábor    -    

Futsaldöntő szombathelyi és győri aranyéremmelA Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából a Széchenyi István Egyetem rendezte 2009. március 9-én és 10-én a Magyar Egyetemi–Főiskolai Bajnokság női és férfi futsal döntőjét. Az adományozott kupa névadója, a főtámogató a nőknél a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub, míg a férfiaknál a győri központú, az egyik legnagyobb hazai diákmunka szervező cég, a Pannonwork Iskolaszövetkezet volt.

 

 

A női mezőnyben az első helyezett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, Szombathely lett. Az ezüstérmet a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara szerezte meg, míg a bronzérem a Debreceni Egyetemre került. A vendéglátó győri egyetem csapata a negyedik helyen végzett. A legjobb női mezőnyjátékos Jakab Petra (Győr), a legjobb női kapus Heidt Edina (Debrecen) lett, a gólkirálynői címet 8 góllal Zágor Bernadett (Semmelweis Egyetem) kapta.

A férfiaknál az aranyérmes a vendéglátó Széchenyi István Egyetem csapata lett. Edzőjük Horváth Tamás testnevelő tanár, labdarúgó szakedző. A csapat összeállítása: Tóth Jenő, Vadász Péter, Szemerey Loránd, Gaál András, Fürst Flórián, Földes Krisztián, Nyári Tibor, Lappints Árpád, Dömötör Dávid, Planéta Szilveszter, Kormos Bence, Török Zoltán, Tóth Péter. Az aranyérmesek mérkőzéseinek eredményei: SZE - Nyugat-Magyarországi Egyetem 4-2, SZE - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 6-3, SZE - Debreceni Egyetem 2-1.

A második helyen a Debreceni Egyetem, a harmadikon a NYME, Savaria Egyetemi Központ, Szombathely, míg a negyediken a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem csapata végzett. A legjobb férfi mezőnyjátékos Alejandro Costa (BME), a legjobb kapus Tóth Jenő (Győr), a két gólkirály 5-5 góllal Kiss Attila (Debrecen) és Simon Jenő (Győr) lett.

További információ