Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság

2009. március 09. (hétfő) 07:26 Írta: Varga Gábor    -    

NŐI ÉS FÉRFI FUTSALDÖNTŐ GYŐRÖTT A „BRIDGE” ÉS A „PANNONWORK” KUPÁÉRT

Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából a Széchenyi István Egyetem rendezi 2009. március 9-én, hétfőn és 10-én, kedden a Magyar Egyetemi–Főiskolai Bajnokság női és férfi futsal döntőjét. A futsal speciális, kevésbé pattanó labdával játszott teremfoci, ahol a kapus mellett négy mezőnyjátékos alkot egy-egy csapatot. A játékidő 2x20 perc futó órával, félidőnként egy alkalommal 1 perces időkérési lehetőség van. Az idei női döntő névadója, főtámogatója a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub, míg a férfié a győri központú, az egyik legnagyobb hazai diákmunka szervező cég, a Pannonwork Iskolaszövetkezet. A győriek most rendeznek negyedik alkalommal futsal döntőt, s ezzel a játék hazai meghonosításában meghatározó szerepet vállalnak.

 

A sporteseményen a női mezőnyben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a Debreceni Egyetem, a NYME Savaria Egyetemi Központ, Szombathely és a vendéglátó Széchenyi István Egyetem csapatai mérkőznek. A férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a NYME Savaria Egyetemi Központ és a vendéglátó győri egyetem szerepel.

A megnyitó ünnepség március 9-én, hétfőn 14.30 órakor lesz a Városi-Egyetemi Csarnokban (Győr, Egyetem tér 1.).

Az első mérkőzést hétfőn 12.30 órától a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem női csapata játssza, majd 13.30-tól a férfi mezőnyben a BME és a debreceniek következnek. 14.45 órakor a nőknél és 15.45 órától a férfiaknál is a szombathelyiek és a vendéglátó győriek játszanak.

Március 10-én, kedden 8 órakor a nőknél Semmelweis Egyetem – győri egyetem, 9 órakor a férfiaknál Műegyetem – Győr, 10-től a nőknél és 11-től a férfiaknál Debrecen – Szombathely mérkőzés lesz. 12 órától a nőknél Semmelweis Egyetem – NYME Savaria Egyetemi Központ, 13-tól a férfiaknál Műegyetem – NYME Savaria Egyetemi Központ, 14 órától a nőknél Debrecen – Győr mérkőzés lesz. A bajnokság döntője a férfi csapatok meccsével zárul, a Debreceni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem legjobb futsálosai játszanak.

A győztes női csapat a „Bridge”, a legjobb férfi a Pannonwork Kupát nyeri. A döntőn a legjobb mezőnyjátékos, a legjobb kapus, a torna gólkirálya értékes tárgyjutalmat kap.

További információ