Szakmai képzés szabadidősportban dolgozó szakemberek számára

2008. március 14. (péntek) 19:27 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Kedves Kollégák!

 

A Sport Szakállamtitkárság szakmai képzési programot indít a szabadidősportban dolgozó szakemberek számára. A képzés részleteit a tájékoztató tartalmazza és mindenki számára ingyenes. Az utazási költség elszámolható.

Az időpontok: 2008. március 21., 28. és április 4. 9-12 óráig.

Helyszíne: 1054 Budapest, Hold u. 1. I. emeleti tárgyaló

Kérem, hogy részvételüket az alábbi e-mail címeken jelezzék: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. és Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , ha bármilyen kérdésük van, szintén ezeken az e-mail címeken tehetik fel.

 

 

Szakmai képzési program a szabadidősportban dolgozó szakemberek számára

 

A szakmai képzési program célja olyan gazdálkodástani ismeretek, fogalmak, összefüggés rendszerek átadása, amelyek segíthetik a szabadidősport vezetőit a vállalati szférához való üzleti jellegű kapcsolódásban. Az üzleti világ logikája érthető módon eltér az alapvetően civil, magánjellegű szabadidősport működtetésétől. A képzés célja a szabadidősportban dolgozó menedzserek számára olyan értékalkotó átjárást mutatni az üzleti világhoz, amely mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatot jelenthet.

A szakmai képzés hármas tagolásából az első modul az alapvető fogalmak, ismeretek, összefüggés-rendszerek felvázolását szolgálná.
Az első alkalommal a sportgazdaságtani fogalmak, ismeretek tisztázása a cél.
 
Mivel a szabadidős sportszolgáltatók működése csak a működési környezet alapos ismerete által érthető meg, így a második és a harmadik alkalom két kiemelt érintettel, az állammal és a piaccal foglalkozna. Tisztázandó az állam közgazdasági szerepe a szabadidősportban, ennek alakulása az EU csatlakozással.
 
A harmadik alkalom a szabadidősport piacainak bemutatását szolgálná. Ismertetve azokat az értékeket, amelyekért a fogyasztók hajlandók e területen fizetni, leírva az ezek mögött álló piacokat, jellemezve azok legfőbb tulajdonságait.

A szakmai képzés három alkalomból állna. Minden alkalom péntekenként 9.00-kor kezdődne két-két  60 perces előadással, majd az előadásokat követően nyílna alkalom a kérdések feltevésére, válaszok megadására.

 

Konkrét program: 

9.00-10.00 első előadás

10.00-10.15 kérdések, válaszok

10.15-10.30 kávészünet 

10.30-11.30 második előadás

 

 

A három alkalom időpontja:

2008. március 21., 28. és április 4.

 

További információ