Kézilabda

2007. december 05. (szerda) 02:32 Írta: MEFS Web-szerkesztőség    -    

Több szempontból is fontos tárgyalásra került sor pénteken a Magyar Sport Házában. Dr. Frenkl Róbert elnök és Dr. Hédi Csaba főtitkár megbeszélést folytattak Sinka Lászlóval, az MKSz főtitkárával és Hajdú János utánpótlás igazgatóval az egyetemi kézilabda 3 éves programjáról.

Az apropót az elkövetkezendő 3 világversenyre való felkészülés, az azon történő sikeres részvétel adja. 2008. júniusban Velencében és Jesoloban (ITA) Férfi-Női Kézilabda Világbajnokságra kerül sor, 2009-ben Belgrádban a Nyári Universiadé programjában szerepel a kézilabda, míg 2010. augusztusában – 1996 után – másodszor várja Nyíregyházán a világ legjobb női-férfi egyetemi kézilabdásait megmérettetésre.

Megállapodás született, hogy a „B” válogatott megegyezik az egyetem válogatottal, melynek 3 éves felkészülési programját menedzselését vállalja a Kézilabda Szövetség.

A MEFS a világeseményeken történő részvételre koncentrál, végzi az ezzel járó előkészítő és adminisztrációs feladatokat. A fő cél: Nyíregyházán aranyérmet szerezni, erősíteni az egyetemi clubok kézilabda szakosztályait.

Az igen konstruktív baráti légkörű megbeszélés mintául szolgálhat az egyetemi minőségi sport további, közös érdekeken alapuló fejlesztéséhez, a sportági szövetségekkel közösen megfogalmazott célok megvalósításához.

 

További információ