Hírarchívum - 2012. június

Strandröplabda MEFOB döntővel és olimpikonokkal várja a hallgatókat az idei EFOTT

Magyarország legnagyobb hallgatói eseményén, az EFOTT-on rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Strandröplabda MEFOB Döntőt 2012. július 5-én és 6-án. A 2012. július 3-8. között Velencén megrendezésre kerülő EFOTT-on további érdekes tömegsportrendezvényekkel és sportos programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A sportprogramokon résztvevők találkozhatnak Kósz Zoltánnal, Kovács Antallal, Martinek Jánossal, Füzi Ákossal, Kovács Zoltánnal, Csollány Szilveszterrel és Kropkó Péterrel is.

 

NB I-es színvonalú mérkőzések a Röplabda MEFOB-on Debrecenben

2012. június 1-3. között rendezték meg Debrecenben az idei Röplabda MEFOB-ot, melyen 11 férfi és 12 női csapat mérte össze tudását. Az igen izgalmas összecsapások a férfiaknál az NBI színvonalát közelítették, így nagyobb küzdelmet, szorosabb eredményeket is hoztak. Végül a Széchényi István egyetem állhatott a dobogó legfelső fokára. A nőknél kimagaslott a mezőnyből a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) csapata. A záró ünnepség díszvendége volt dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora és Simon Gábor, a MEFS elnökségi tagja.

2012. június 1-3. között  ismét Szombathely– SZoESE és NYME SEK – rendezhette meg a Kosárlabda MEFOB-ot. A színvonalas eseményen mind a nők, mind a férfiak mezőnyében a Szegedi Tudományegyetem végzett az első helyen.

A Szent István Egyetem nyerte a 2012-es Rögbi MEFOB-ot

A 2012. május 28-án véget ért Rögbi MEFOB tornabajnokságban igen kiélezett küzdelemben a Szent István Egyetem szerezte meg a trófeát. Az idény azért is izgalmas volt, mert a Kecskeméten megrendezett dupla pontszámokat érő döntő előtt több csapatnak is esélye volt még a végső győzelemre.

Megújul a magyar egyetemi sport: Cseh László is népszerűsíti a felsőoktatás sportját

"Az egyetemi-főiskolai hallgatói élet természetes velejárója kell, hogy legyen a sport, a mozgás. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség legfontosabb feladata, hogy ezt az érzést ültesse el minden magyar hallgatóban. Nincs minőségi felsőoktatás minőségi sport nélkül!"- mondta Dr. Kiss Ádám, az ELTE professzora, a MEFS márciusban megválasztott új elnöke a szervezet 2012. május 30-án tartott sajtótájékoztatóján.