Kiváló szereplés az asztalitenisz INTERKUPÁ-ban

2010. május 18. (kedd) 11:03 Írta: Varga Gábor    -    

A pécsi PTE PEAC asztalitenisz csapata egyedülálló sikert ért el azzal, hogy bejutott a nemzetközi asztalitenisz INTERKUPA legjobb négy csapata közé, azaz a Final Four-ba. Mindenképpen kuriózum, hiszen hazánkban egyetemi csapat nemzetközi kupában még soha nem jutott ilyen rangos pozícióba. Az idei kupasorozatban 11 ország 45 csapata kezdte meg a versengést, melynek eredményeként a legjobb négybe került a francia Entente Pongiste Isseenné, az olasz Marcozzi Cagliari, az osztrák UTTC Oberwart és a magyar PTE-PEAC asztalitenisz egyesülete.

A Pécsi Tudományegyetem, mint Magyarország első egyetemének (alapítás éve: 1367), asztalitenisz szakosztálya méltó arra, hogy megfelelő rendezője és résztvevője legyen e rendezvénynek.
Cél, hogy Európa Kulturális Fővárosában a városi lakosságának (~170 000 fő) és az egyetemi polgároknak (~35 000 fő) is minőségi sportprogramot szolgáltasson, hiszen a sport az egyetemes kultúra része.
A négyes döntő helyszíne a Pécsi Tudományegyetem ifjúság úti sportcsarnoka (Ifjúság útja 6.), időpontja 2010. június 5-6. A rendezvény eddigi támogatóinak jóvoltából (Pécsi Tudományegyetem, Pécs Város Önkormányzata) a rendezvény térítésmentesen lesz megtekinthető, így rengeteg helyszíni nézőt jelenléte várható. A rendezvényt a média (országos, helyi) kiemelt figyelemmel kíséri, a mérkőzések - élőben és felvételről is- a televízióban is nyomon követhetők lesznek, kiemelten a pécsi egyetemi csapat szereplése.
A pécsi csapat az egyetemi válogatott játékosokból áll, akik az Universiádén és a 2004-es győri világbajnokságon is sikeresen szerepeltek  (Zwickl Dániel, Muskó Péter, Ács Pongrác).

További információ