2008. október

Hallgatói konferencia Salgóbányán

2008. október 30. (csütörtök) 22:51
Hallgatói konferencia Salgóbányán
34 hallgató részvételével került lebonyolításra az első hallgatói szabadidősport konferencia Salgóbányán, a Medves Hotelben. A másfél napos program keretében előadások hangzottak el a MEFS tevékenységéről, kiemelten a szabadidősport versenyrendszerről, az intézményi testnevelés átalakulásának folyamatáról, az egyesületekről.

Csökkentették a nyári Universiade sportágait

2008. október 22. (szerda) 16:11
Napjaink gazdasági válsága, mely az elmúlt hetekben komoly hatással volt a világ vezető pénzintézeteire, elérte a nemzetközi egyetemi sport szintjét is. A Belgrádban megtartott VB-ülésen számos intézkedést hoztak a 25. Nyári Universiade megrendezésének biztosítása érdekében. A Szervező Bizottság nehéz pénzügyi helyzetére hivatkozva javasolta a 2009-es Nyári Universiade sportágainak csökkentését, melyet a VB elfogadott.
Így sajnálatos módon nem kerül megrendezésre a kajak-kenu, evezés, karate, sportlövészet, birkózás és a kézilabda. A MEFS különösen fájlalja a kialakult helyzetet, hiszen Belgrád közelsége teljes sportági részvételt és kiváló eredményeket sejtetett.

Hallgatói képzés Salgótarjánban

2008. október 22. (szerda) 12:42

A hallgatók-oktatók szabadidős sporttevékenységének szervezését segítő találkozót szervez a MEFS Salgótarjánban október 25-27-én. A szervezők 40 hallgatót várnak a képzésre, mely jó alkalmat kínál a MEFS tevékenységének és a felsőoktatás sportjának megismerésére is.

39. alkalommal kerül megrendezésre a Műszaki Felsőoktatási Sportnapok Debrecenben október 23-24-én. A nyolc intézmény részvételével megrendezésre kerülő sporttalálkozón asztalitenisz, férfi kézilabda, férfi-női kosárlabda, kispályás labdarúgás és sakk szerepel a programban.

Ülésezett a Versenysport Bizottság

2008. október 17. (péntek) 09:30
Október 14-én kedden tartotta rendes őszi ülését a MEFS Versenysport Bizottsága. Szabó József elnökletével a sportági referensek egyeztették a 2008/2009-es tanév MEFOB versenynaptárát, összesítették a beérkezett nevezéseket, döntők rendezésére beérkezett pályázatokat. Örvendetes, hogy a szeptember 30-i határidőre a korábbi éveknél lényegesen több nevezés érkezett. A MEFS jövő év elejétől tervezi egy on-line nevezési rendszer bevezetését, melynek szükségességével minden résztvevő egyetértett.
2010 Evezős FVB Szervező Bizottsági Ülés, Szeged
A 2010-es Evezős Főiskolai VB Szervező Bizottsága október 13-án a szegedi Gróf Széchenyi István Evezős és Kajak-Kenu Olimpiai Centrumban tartotta első hivatalos ülését.

IFIUS vezetők látogatása a MEFS-ben

2008. október 17. (péntek) 08:36
IFIUS vezetők látogatása a MEFS-ben
Október 10-én pénteken délelőtt rövid látogatáson fogadta az IFIUS vezetőit Dr. Vincze Pál, a MEFS alelnöke és Dr. Hédi Csaba, a MEFS főtitkára.
Kézilabda FVB Szervező Bizottsági Ülés Nyíregyházán
Október 7-én második alkalommal ülésezett Nyíregyházán a 2010-ben lebonyolításra kerülő Férfi-Női Kézilabda FVB Szervező Bizottsága. A Tompa Andor elnökletével lezajlott ülésen értékelték az idei Velence-Jesoloban megrendezett VB tapasztalatait.

Nemzetközi egyetemi sportdzsembori Budapesten

2008. október 08. (szerda) 21:03
A Nemzetközi Egyetemek Közötti Sportszövetség rendezésében három kontinens, 20 ország 68 egyetemi csapatát fogadja Budapest és a BME október 6-10. között. Az évente más-más ország fővárosában amatőr egyetemistáknak megrendezett dzsembori a borsos nevezési díjak ellenére is egyre népszerűbb. A Budapestre érkezett több mint 1500 egyetemi szabadidős sportoló férfi-női nagypályás és teremlabdarúgásban, kosárlabdában és röplabdában méri össze erejét. Magyarországot a BME-s és SE-TSK-s csapatok képviselik. A MEFS vezetése október 7-én baráti találkozón fogadta az IFIUS elnökét, alelnökét és főtitkárát.

Rajkai Emlékverseny

2008. október 06. (hétfő) 22:42
Immár 36. alkalommal kerül megrendezésre a Rajkai Emlékverseny.

Helyszín és időpont: Debrecen, Nagyerdő,  2008. október 12. (vasárnap)

 
Versenykiírás
1 / 2 oldal