MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 14., vasárnap 10:43

Parti Londonban bukott, most a 20. hely körül várja magát

Értékelés:
(0 szavazat)

Parti András szeretne a huszadiknál jobb helyen zárni a riói olimpia hegyikerékpáros versenyében.


András, a Testnevelési Egyetem hallgatója, kifejtette, most jó kondícióban van, s a 20. hely környékére várja magát.

 

"Ha egyessel kezdődne a helyezésem, egy álom valósulna meg.""Pekingben a 23. lettem, Londonban pedig egy nagyon látványos, sziklás helyen nagyot buktam, a fotók bejárták a világsajtót. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, de egy rossz emlék maradt" - idézi a harmadik olimpiájára készülő, 33 éves versenyzőt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja.

Emlékeztetőül: a cseh Jaroslav Kulhavy nyerte a férfi hegyikerékpárosok versenyét vasárnap a londoni olimpián, a magyar Parti András viszont nagyot bukott, és kórházba került.

Valter Tibor, a 29 éves magyar versenyző edzője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tanítványa nagyjából a viadal felénél - amikor a 35. helyen haladt - egy lejtős, köves részen hatalmasat bukott, fejre esett, súlyos agyrázkódást szenvedett, valamint két ujja is megsérült. A versenyzőt előbb a helyszínen lévő egészségügyi központban látták el, majd egy londoni kórházba szállították.

(2012.08.12., London)

Parti a hét elején tért vissza Magyarországra egy magaslati edzőtáborból, s úgy gondolja, jól sikerült a felkészülése.

"Három hetet töltöttem Livignóban, ez volt az olimpiai felkészülésemben a pont az i-re. Ahogy kapom a jó híreket Rióból, egyre várom az eseményt és egyre motiváltabb vagyok. Beleadok mindent, hiszen négyévente van olimpia, a célt, hogy kijussak, elértem, most minél jobban szeretnék teljesíteni, a maximumot akarom nyújtani" - fejtette ki Parti

A riói versenypályáról elmondta, videókon és fotókon látta, ezek alapján nézőbarátnak tartja, hiszen a szurkolók könnyen beláthatják.

"Van a végén egy emelkedős rész, ami feküdhet nekem. Egy kör 4,6 kilométeres, várhatóan ebből hetet kell teljesítenünk, a győztes egy óra harminc és egy óra negyven perc között kell, hogy célba érjen, ez nagyjából 14 perc körüli köröket jelent."

"Az esélyesek közé sorolom a svájci Schustert, a francia Absalont és a cseh Kulhavyt. Úgy gondolom, ők fognak osztozni a dobogón" – mondta a riválisokról.

Parti András ma utazik az olimpiára, ahol jövő vasárnap áll rajthoz az ötvenfős mezőnyben.

Forrás: MTI, fotó: MTI/Szalmás, Getty Images/2011 Getty Images/Bryn Lennon

Képgaléria

{gallery}2454{/gallery}