MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 12., péntek 13:13

Nagyot küzdöttünk - mondta Keszthelyi Rita, a női pólócsapat kapitánya

Értékelés:
(0 szavazat)

A magyar női vízilabda-válogatott 11–10-es vereséget szenvedett második olimpiai csoportmérkőzésén a spanyol nemzeti csapattól. 


6–4-es vezetés után egy 1–6-os sorozattal csúszott ki a mieink kezéből a mérkőzés, és bár sikerült visszakapaszkodniuk, egyenlíteniük nem.

A mérkőzést a spanyolok kezdték jobban, bár nem tudták gólra váltani a kettős emberelőnyüket. Végül mégis ők szereztek vezetést, de a magyar lányok tartották velük a lépést, 2-2 volt az első negyed után.

A második negyed is a spanyolok góljával kezdődött, de ismét tudtunk egyenlíteni,kétszer is. 4-4-nél Keszthelyi Rita két góljával elhúztunk 6-4-re. A negyed végére azonban feltámadtak a spanyolok és kiegyenlítettek. Az egyenlítő gólt 6 másodperccel a vége előtt kaptuk.

A harmadik negyedben mi szereztük meg a vezetést Bujka büntetőjéből, aztán viszont zsinórban kaptunk 4 gólt. 8-7-nél pechünk volt, Ortiz Munoz lövése Gangl Edina fejéről pottyant a kapuba, ezzel lett 9-7. A negyed végén 10-7-re vezettek a spanyolok. Az utolsó negyedet remekül kezdte a magyar csapat. Bujka két remek lövéssel 10-9-re módosította az állást. Gangl távoli lövést védett ki, ezután az egyenlítésért támadtunk.

Azonban mégis a spanyolok dobtak gólt egy magyar kiállítás után, 11-9-re vezettek ezzel. Kisteleki fantasztikus ejtéssel szerzett gólt, ezzel újra csak egy gól volt a különbség. Utána több kiállítást kaptunk, mindegyiket kivédekeztük, sőt majdnem ki is egyenlítettünk. Keszthelyi lövése azonban a felsőkapufán csattant.

Az utolsó támadásnál elvették tőlünk a labdát a bírók, a végeredmény 11-10 lett a spanyoloknak egy nagyon szoros mérkőzés után.

„Nagyot küzdöttünk, de nem játszottunk jól. Védekezésben még javulnunk kell” - így értékelte a mérkőzést Keszthelyi Rita csapatkapitány.

Bíró Attila csapata egy győzelemmel és egy vereséggel várja a szombati, amerikaiak elleni meccset, amelyik nehéznek ígérkezik, ők a címvédők és a világbajnokok is.

(NSO, MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter, Szabó M.)

Képgaléria

{gallery}2443{/gallery}