MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Olimpiai bronzéremmel és remek szereplésekkel zártak ELTE-s sportolóink Rióban

2016. augusztus 21-én véget ért a XXXI. nyári olimpiai játékok, ahol Kapás Boglárka, az ELTE PPK hallgatójának egyik nagy vágya vált valóra; bronzéremmel térhetett haza Rio de Janeiróból. Rajta kívül még jónéhány ELTEs: Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, Venyercsán Bence, valamint a BEAC-os Csere Gáspár is megmérettette magát.

2016. augusztus 16., kedd 00:00

Csere Gáspár (ELTE) maratonfutó olimpikon

Csere Gáspár (ELTE) maratonfutó olimpikon

Csere Gáspár 7 éves kora óta hódol hivatásának, a futásnak. 

Récsei Rita (ELTE)  olimpikon - 20 km-es gyaloglás

Récsei Rita 10 évesen, 2006-ban kezdett atletizálni Pécsen. 

Venyercsán Bence (ELTE) olimpikon - 50 km-es gyaloglás

„Srácok, én futó vagyok, miért erőltessük a gyaloglást?” – tiltakozott Venyercsán Bence, amikor az edzője és társai 2011-ben kitalálták, hogy a futás helyett inkább a különleges és enyhén természetellenes mozgásformát válassza.

Srp Miklós (ELTE) olimpikon - 50 km-es gyaloglás

"Minden sportolónak át kell élni, milyen az, amikor tombolnak a nézők és ennyire megbecsülik a sportágat" - Srp Miklós (ELTE) - 50 km-es gyaloglás

Rió 2016: az olimpionok közel kétharmada kiváló egyetemi sporteredményekkel büszkélkedhet

Letette az olimpiai esküt a 29 nap múlva kezdődő riói játékokon szereplő magyar csapat. A Művészetek Palotájában rendezett csütörtöki ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét két öttusázó, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Földházi Zsófia (23) és a londoni játékokon harmadik Marosi Ádám (32) mondta el.

2016. május 18., szerda 14:54

Három magyar triatlonos mehet az olimpiára

Három magyar triatlonos mehet az olimpiára

A magyar szövetség számítása szerint három magyar triatlonos végzett kvótát érő helyen a sportág olimpiai kvalifikációs ranglistáján, eszerint a férfiaknál ifj. Faldum Gábor, míg a nőknél Vanek Margit  és Kovács Zsófia  indulhat a riói játékokon.

2016. január 28., csütörtök 14:01

5próba Rióba 2016-os kiemelt eseményei

5próba Rióba 2016-os kiemelt eseményei

Kihirdették az 5próba Rióba 2016-os kiemelt eseményeinek időpontjait.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar női vízilabda-válogatott nyerte a belgrádi Európa-bajnokságot, ezzel a csapatsportok magyar képviselői közül elsőként jutott ki a riói olimpiára. A magyar válogatott EB-keretében öt felsőoktatási intézmény korábbi Universiadékon ezüstérmes hallgatóit is megtalálhatjuk.