MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 14., vasárnap 23:58

Ausztráliával negyed döntőzik a női pólócsapat

Értékelés:
(0 szavazat)

A magyar női vízilabda-válogatott 11–6-ra kikapott az Egyesült Államoktól a B–csoport utolsó fordulójában, ezzel eldőlt, hogy az ausztrál válogatottal csap össze a negyeddöntőben.


RIO 2016 VÍZILABDA, NŐK

3. FORDULÓ, B-CSOPORT

EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 11–6 (2–2, 5–1, 1–1, 3–2)

Maria Lenk uszoda, 1500 néző. V: Deslieres (kanadai), Dutilh-Dumas (holland)

EGYESÜLT ÁLLAMOK: JOHNSON – MATTHEWSON 2, STEFFENS 4, Seidemann, Craig, M. Fisher, Fattal. Csere: Gilchrist 1, A. Fisher, MUSSELMAN 3, Neushul 1, Clark. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

MAGYARORSZÁG: KASÓ – Illés A., Keszthelyi 1, Garda, Bujka 1, Kisteleki H., SZÜCS G. 2.

Csere: Takács O., Antal 1, Czigány D. 1, Tóth I. Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 4/0

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –

NEGYEDDÖNTŐ

Augusztus 15. (H), 19.10: Ausztrália–MAGYARORSZÁG

Augusztus 15. (H), 20.30: Olaszország–Kína

Augusztus 15. (H), 23.20: Brazília–Egyesült Államok

Augusztus 16. (K), 00.40: Oroszország–Spanyolország

Nem kezdett rosszul az előzetesen esélytelennek vélt női pólócsapat a százszázalékos Egyesült Államok ellen. A mieink agresszíven letámadtak, az első negyedben nem is látszott a különbség a csapatok között: két gól itt, kettő ott!

A második játékrészre azonban mentálisan mintha kiengedtünk volna, ezt az amerikai csapat azonnal megérezte – át is rohant Bíró Attila együttesén, az 5–1-es negyed – mint később kiderült – nagyon sokba került.

A második félidőben tartottuk a lépést ellenfelünkkel, ám a befejezések nem sikerültek, Johnson kapus rendkívül jól védett. Több megkérdőjelezhető kiállítással is sújtották a magyar válogatottat, igaz, nem ezen múlt a mérkőzés, amelyet legalább öt góllal kellett volna megnyernünk ahhoz, hogy ne a B-csoport harmadik helyén végezzünk.

Az utolsó percekre mindkét gárda kiengedett, így az Egyesült Államok 11–6-ra nyert a mieink ellen, ezzel eldőlt, hogy a magyar női pólósok Ausztráliával csapnak össze a negyeddöntőben.

„A lebonyolítás miatt a spanyolok elleni meccs után gyakorlatilag biztos volt, hogy bármit is csinálunk, a harmadik helyen zárunk a csoportban. Úgy gondolom, mivel az amerikai és az ausztrál csapat hasonló játékstílust képvisel, bizakodva nézhetünk a hétfői mérkőzés elé. Nem úgy játszottunk, mintha ez edzőmeccs lenne, ez egy olimpia. Persze, próbáltunk olyan dolgokat, amiket játszani fogunk, de jó néhányat nem. Több kiemelkedő egyéni teljesítményre lesz szükségünk a negyeddöntőben. Nem szabad a régebbi meccsekből kiindulni, de nem fognak meglepni minket” – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány az MTI-nek.

Forrás: MSO, MON, (Fotó: Szabó Miklós)