MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Olimpikonunk és 6 magyar éremesélyes a 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságon

2016. szeptember 4-6. között rendezik meg a 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Poznanban, ahol 15 magyar egyetemista résztvevőnek is szurkolhatunk.

Paralimpia 2016: letették az esküt a magyar küldöttség tagjai

A küldöttséget alkotók a színpadon kaptak helyet, az ünnepség kezdetén nagy ováció közepette emelkedtek fel a „mélyből". A Himnuszt a világhírű opera-énekesnő, Miklósa Erika énekelte el. A MEFS-et Dr. Székely Mózes, főtitkár képviselte.

2016. augusztus 29., hétfő 11:26

PTE 22. Rókaűzők Váltófutó MEFOB - 2016

PTE 22. Rókaűzők Váltófutó MEFOB - 2016

PTE 22. RÓKAŰZŐK – Váltófutó MEFOB

Dátum: 2016.október 1.
Kategória: Versenysport
Helyszín: Kaposvár - Pécs

2016. augusztus 29., hétfő 10:16

Birkózó MEFOB - 2016

Dátum: 2016.szeptember 17.
Kategória: Versenysport
Helyszín: H- 3300 Eger, Leányka úti Sportcsarnok

A Várkert Bazárban modellé avanzsáltak a paralimpiai sportolók

Arlóy Zsófia, Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, Pap Bianka, Varga Katalin, Váczi Anita, Berecki Dezső, Gurisatti Gyula, Németh Roland, Sors Tamás, Suba Róbert, Tóth Tamás, paralimpikonok mutatták be a csapat formajuháját. Mellettük társmodellként művészek léptek fel: Eke Angéla, Gubik Ági, Nyáry Dia, Feke Pál, Nagy Sándor, Hajnóczy Soma.

Paralimpia 2016: 82 fős magyar delegáció, köztük 43 sportoló, képviseli hazánkat

Összesen 82 fős magyar delegáció utazik Brazíliába, a szeptember 7-én kezdődő Rio de Janeiró-i paralimpiára. A 43 tagú sportolói csapatot az edzők, az orvosi stáb és a csapatiroda munkatársai kísérik.

Olimpiai bronzéremmel és remek szereplésekkel zártak ELTE-s sportolóink Rióban

2016. augusztus 21-én véget ért a XXXI. nyári olimpiai játékok, ahol Kapás Boglárka, az ELTE PPK hallgatójának egyik nagy vágya vált valóra; bronzéremmel térhetett haza Rio de Janeiróból. Rajta kívül még jónéhány ELTEs: Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, Venyercsán Bence, valamint a BEAC-os Csere Gáspár is megmérettette magát.

Gyurta Dániel úszó olimpikont, a MEFS elnökségi tagját, beválasztották a NOB sportolói bizottságába

Szívből gratulálunk a londoni játékokon 200 méteres mellúszásban aranyérmes egyetemista sportolónknak, aki mellett Britta Heidemann német vívó, Szeug Min Rju dél-koreai asztaliteniszező, valamint Jelena Iszinbajeva orosz rúdugró került még be a testületbe.

Riói olimpia másképp, avagy a gugli a barátunk

Ugye mindannyian tudjuk, hogy a Google keresőjének rangsora sokat számít internetes megtalálhatóságunk szempontjából. Nos, a Google fejlesztői úgy gondolták, a riói olimpia éremtáblázata – amelyen Magyarország a 12. helyen végzett – igazságosabb is lehetne. Összeállítottak pár rangsort, amielyekkel előrébb állunk. Nézzük.

Véget ért a riói olimpia, lássuk a nyári olimpiák örök éremtáblázatát

A mob.hu nyilvántartása szerint a riói játékok előtt 168 aranyérmet, 148 ezüstöt és 170 bronzot nyert Magyarország, ebből a téli játékokon két ezüst és négy bronz érmet. Rióban 8 arany, 3 ezüst és 4 bronz a mieink mérlege, azaz összesen:176, 149, 170

1. oldal / 16