MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Risztov Éva az idei Úszó MEFOB-on

Csütörtök este hirdették ki a Sportcsillagok gálaestjén a 2012-es év legjobb sportolóit, edzőit, szövetségi kapitányait.

Tüskecsarnok

Budapest, 2012. december 21., péntek (MTI) - Döntött a kormány, megépülhet az 50 méteres uszoda a Tüskecsarnok mellé - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Már most készülj a Balatonra! Középtávú Magyar Egyetemi Triatlon Kupa

1 csapat 5 fővel: 1 célért és 25 korsó sörért! Ezzel a szlogennel invitálnak titeket a szervezők a 2013-as Középtávú Egyetemi Kupára, mely a Balatonman Triatlonfesztivál keretein belül kerül megrendezésre június 13-16. között Balatonfürden. Ha szeretsz úszni, futni, kerékpározni és ezt még szívesebben teszed csapatban egy jó buli keretében, akkor szedjetek össze öt-öt fős csapatokat és irány a Balaton! Külön érdekesség, hogy az egyetemi csapatokba várják a szervezők oktatók részvételét is, így itt az idő hogy a sportos tanárokat is megmozdítsátok egyetemetek vagy főiskolátok színeiben!

Jobbról: Dr. Kovács Antal (MEFS elnökségi tag) és Dr. Kiss Ádám (a MEFS elnöke)

A MEFS elnöksége decemberi ülésén egyhangú döntéssel elfogadta a felsőoktatási sport fejlesztésére vonatkozó Hajós Alfréd Tervet, melyet a MOB-on keresztül kíván felterjeszteni a sportpolitikáért felelős miniszternek.  A MEFS szakmai partnerei, tagszervezeti és sok száz külső szakértő javaslatainak figyelembe vételével alkotta meg a szakmai programját, amely a felsőoktatási sport szakmai fejlesztését, magyarországi pozíciójának jelentős megerősítését tűzte ki célul.

Próbáld ki! I. UFEK - Ultimate Frisbee Egyetemi Kupa

Újabb izgalmas lehetőséggel bővül az egyetemi sportpaletta! 2013. február 23-án Kunszentmiklóson kerül megrendezésre az I. Ultimate Frisbee Egyetemi Kupa, ahová elsősorban amatőr egyetemi csapatok jelentkezését várják a szervezők. Ajánljuk minden egyetemista és főiskolás számára, aki egy jó hangulatú sporteseményen szeretne részt venni.

2012. december 20., csütörtök 12:42

Folytatódott a KEK: 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa

Folytatódott a KEK: 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) sorozat részeként december 14-16. között Székelyudvarhelyen került megrendezésre a 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetségének közös szervezésében.

1. Hosszúpályás gyorskorcsolya Egyetemi Világbajnokság 2012

Dátum: 2012. december 18 - 22.
Helyszín: Zakopane (Lengyelország)
Kategória: Nemzetközi sport

2012. december 14., péntek 19:54

23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa 2012

23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa 2012

Dátum: 2012. december 14 - 16.
Helyszín: Székelyudvarhely (Románia)
Kategória: Szabadidősport

Sporttörténelmi siker: olimpiai verseny először Magyarországon

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén, Rómában, eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF).

EOC Közgyűlés: Megszületett az Európai Játékok

Rómában, az EOC (Európai Olimpiai Bizottság, European Olympic Committees) 41. közgyűlése megszavazta és megalapította az olimpiai mozgalom újabb versenyrendszerét. A többi földrészhez hasonlóan az öreg kontinensen is megszületett az Európai Játékok (European Games).

1. oldal / 2