Hírarchívum - 2009. május

75. éves Dr. Frenkl Róbert

2009. május 27. (szerda) 21:57

75. éves Dr. Frenkl Róbert Az egyetemi sport és a sporttudomány képviselői szűk baráti körben köszöntötték Dr. Frenkl Róbert elnököt 75. születésnapja alkalmából. A MEFS nevében Dr. Besenyei Lajos rektor emeritus és Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi egyetemi tanár, a FISU-CESU tagja mondott laudációt. Az MSTT nevében Dr. Mónus András és Dr. Pucsok József professzor köszöntötte az ünnepeltet. Elnök úr nagy örömmel vette át a közel hatvan tisztelőjének és barátjának – határon innen és túl – üdvözletét és fotóit tartalmazó bőr kötésű kötetet.

 

Boldog Születésnapot Elnök Úr!

Életműdíj Dr. Hegyháti Józsefnek

2009. május 19. (kedd) 13:35

Életműdíj Dr. Hegyháti JózsefnekBár a MEFS elismeréseinek átadása hagyományosan az évi közgyűlés keretében történik, de nem először fordul elő, hogy az egyetemi sport egy-egy kiemelkedő személyisége életútjának kiemelkedő vagy fontos állomásán részesül elismerésben.

Így történt ez május 13-án is, amikor Dr. Frenkl Róbert a MAFC közgyűlésen több évtizedes egyetemi sportvezetői pályafutása befejezése, életútja elismeréseként Dr. Hegyháti Józsefet a MAFC elnökét Életműdíjban részesítette.

 

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

MEFOB Atlétika

2009. május 15. (péntek) 10:23

Az Atlétika Szövetség illetve a versenyzők kérésére módosult a versenykírás.

Versenykiírás

A Pécsi Tudományegyetem csapata visszalépett az országos döntőn való indulástól. Mivel a Nyugat-Magyarországi Régióból már más csapat nem tudja vállalni az indulást a kevés felkészülési idő miatt, ezért annak érdekében, hogy ne legyen csonka a döntő, a megüresedett helyre a Miskolci Egyetem csapat lép be.

Az ennek megfelelően módosított lebonyolítás itt olvasható –>>

IV. Universitas Bajnokság Országos Döntő

2009. május 07. (csütörtök) 11:34

Május 8-án és 9-én kerül sor az Universitas Bajnokság Országos Döntőjére a Miskolci Egyetem Diáksportkörének szervezésében sorrendben immáron negyedik alkalommal, amely kitűnő versenyzési lehetőséget biztosít az amatőr szinten sportoló egyetemi és főiskolás hallgatók számára.