2008. szeptember

Nagysikerű SPORTNAP a Miskolci Egyetemen!

2008. szeptember 29. (hétfő) 13:34
Nagysikerű SPORTNAP a Miskolci Egyetemen!
A Miskolci Egyetem Diáksportköre 2008. szeptember 23-án immáron 9. alkalommal, kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap keretében rendezte meg a Miskolci Egyetemi Sportnapot. A rektori szünetnek és a jó időnek köszönhetően a Sportnapon mintegy 3.500 fő vett részt, melyből a meghirdetett versenyszámokban indulók száma több mint 1.500 főt tett ki. A Miskolci Egyetem hallgatói, oktató és dolgozói asztalitenisz, atlétikai hétpróba, bográcsozás, csocsó, Karok Közötti Vetélkedő, kispályás labdarúgás, Mr. University, paintball, sakk, strandröplabda, streetball és tenisz versenyszámokban mérhették össze erejüket és tudásukat.
Két ezüst és hat bronzérem a belgrádi Kajak-Kenu Főiskolás VB-n
Szeptember 19-21 között, 6 év szünet után Belgrádban rendezték meg a III. Főiskolás Kajak-Kenu Világbajnokságot. A magyar delegáció 25 versenyzője kiválóan szerepelt, minden egység döntőbe jutott, és sokszor nagyon szoros küzdelemben versenyzőink több mint fele éremmel térhetett haza. Az elsőség nem jött össze, de a két ezüst és hat bronzérem ettől még nem veszít értékéből. Nagy László, az U23-as válogatott kapitánya elégedett volt csapata teljesítményével, sok fiatal sportolónak kiváló versenyzési lehetőség és tapasztalatszerzés volt ez a rendezvény.

Agrár Sportnapok 2008

2008. szeptember 24. (szerda) 16:47

Több év kihagyás után újra megrendezésre kerül az Agrár Sportnapok Debrecenben.

Ismét Belgrád

2008. szeptember 10. (szerda) 17:39
Nagy létszámú csapat utazik szeptember 17-én Belgrádba, a Síkvizi Kajak-Kenu Főiskolai VB-re. Azzal, hogy a FISU ismét programjára tűzte a sportágat, népszerűsége mellett az is közrejátszott, hogy a rendezők által választott sportágként szerepel a Belgrádi Universiadé programján is.
Bízunk benne, hogy a jelenleg legeredményesebb magyar egyéni sportág képviselői a világ legjobb egyetemi kajakosai, kenusai előtt is bizonyítják kiválóságukat. A 26 versenyző és közel 10 kísérő részvételi költségének nagyobb részét a Kajak-Kenu Szövetség biztosítja.

Belgrádi vizit

2008. szeptember 09. (kedd) 16:24
Szeptember 6-án szombaton a 2010-es Szegedi Evezős FVB Szervező Bizottsága képivseletében Szabó József (SZTE), Szántó Éva (NSSZ), és Horváth András (Szegedi Evezős és Kajak-Kenu Olimpiai Központ) látogatást tettek a VB helyszínén. Lionel Girard a FISU Technikai Bizottságának tagja hasznos tanácsaokkal látta el a vendégeket.

Evezős Főiskolai VB, Belgrád

2008. szeptember 09. (kedd) 16:14
Evezős Főiskolai VB, Belgrád
Az elmúlt hét végén 18 magyar evezős képviselte Magyarországot, a magyar egyetemi evezős sportot a 2009. évi Nyári Universiadé helyszínén, Belgrádban.

Evezés

2008. szeptember 02. (kedd) 10:10

EvezésA Szegedi Tudományegyetem evezős csapata kiváló eredményt ért el az Európai Egyetemek Európa Bajnokságán. A versenyt Zágrábban rendezték.