2008. november

I. Súlyemelő FVB, Komoti

2008. november 27. (csütörtök) 08:20
I. Súlyemelő FVB, KomotiTalán a szervezőket is meglepte a nagyfokú érdeklődés a VB iránt, hiszen 36 ország 200 résztvevőjét regisztrálták tegnap Komotiniben. A technikai értekezletet a Delmokritus Egyetem testnevelési fakultásán tartották, ahol Némethné Móra Anikó technikai igazgató mellett Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség versenyigazgatója is szerepet kapott. Az eredményekről leggyorsabban a FISU (www.fisu.net) illetve a szervezők honlapján (http://wuwl2008.duth.gr/wuwl2008/) tájékozódhatunk.

Súlyemelő FVB Görögországban

2008. november 25. (kedd) 21:35
Súlyemelő FVB GörögországbanA FISU történetének I. Súlyemelő Főiskolai Világbajnokságát rendezik Görögországban Komotiniben. A Magyar Súlyemelő Szövetség javaslatára november 24-én 9 versenyző és négy vezető utazott ki. Ezen az FVB-n debütál Némethné Móra Anikó, a FISU Technikai Bizottságának sportági vezetője is.

Sakk MEFOB

2008. november 25. (kedd) 21:33
Sakk MEFOB
Nyolc intézmény 24 versenyzője kezdte meg a küzdelmeket Debrecenben a sakk MEFOB-on. Dr. Kántor Sándor sportági referens szerint a létszám kicsivel nőtt az elmúlt tanévhez képest, míg a színvonal talán alacsonyabbnak ígérkezik.
 
 
Eredmények

Közös felelősségünk - a Sportoló Nemzet KonferenciaAz Önkormányzati Minisztérium a Nemzeti Sportstratégia alapgondolatával összhangban – támogatóival és segítőivel közösen - konferenciát szervez a szabadidősport fejlődését hátráltató tényezők elhárításának megvitatására, pozitív példák bemutatására.

Helye: Magyar Sport Háza konferencia terme

Ideje: 2008. december 4.

Egészség és Sportnap

2008. november 19. (szerda) 15:10
Egészség és SportnapEgészség és Sportnap elnevezéssel színvonalas programot bonyolított le a Budapesti Műszaki Főiskola november 19-én. "Egészségedre mindazonáltal gondot viselj, mert nélküle dolgodban el nem jársz" bölcselet, mely Pápai Pariz Ferenc tollából származik, célzottan fogalmazza meg az egészséges életmódra nevelés és az e területen való jártasságunk szükségszerűségét. Szűrővizsgálatok, tanácsadások, termékbemutatók, sportprogramok tették tartalmassá, színvonalassá a követésre méltó kezdeményezést.
 
 

Floorball VB, Finnország (4)

2008. november 15. (szombat) 15:00
Floorball VB, FinnországUtolsó, 6. helyen zárta az egyetemi Floorball válogatott Finnországban. Az egyértelmű skandináv fölényt a férfi cseh csapat ezüst érme törte meg, de kisebb meglepetés volt a házigazda női csapat harmadik helye is. A részvétel mindenesetre szakmailag hasznos és tanulságos volt.

Floorball VB, Finnország (3)

2008. november 07. (péntek) 11:00
Floorball VB, FinnországNovember 6-án, az esti órákban lezajlott mérkőzésen óriási csatában 4-3-ra kikaptunk a japánoktól. A mérkőzés végeredménye az utolsó két percben dőlt el, hiszen 2-2 után 3-2-re módosítottunk. Az utolsó perc elején a japán csapat kiegyenlített, majd teljes letámadásuk részünkről (jogos) szabálytalanságot eredményezett. Az így szerzett büntetőt az utolsó 10 másodpercben értékesítették.

7-én, péntek délelőtt a lettek következnek, majd este a csehek.

 

Floorball VB, Finnország (2)

2008. november 06. (csütörtök) 15:47
Híradás a 3. Főiskolai Floorball VilágbajnokságrólNovember 5-én Finnország harmadik legnagyobb edzőközpontjában, Kourtaneban megnyitották a 3. Főiskolai Floorball Világbajnokságot. A hat férfi es négy női csapat három napon át napi két mérkőzést vív egymással. A magyarok a nagy esélyes finnekkel kezdtek 6-án,  az eredmény a várakozásnak megfelelően alakult, hiszen mind technikában, mind taktikában felülmúlták a mieink merkőzés végéig kitartó lelkes játékát.  Este 7 órakor a japánok következnek.
 
 
 

Floorball VB, Finnország (1)

2008. november 03. (hétfő) 21:04
Floorball VB, FinnországNovember 4-én 18 fős magyar csapat indul a november 6-9 között megrendezendő III. Floorball Főiskolás Világbajnokságra. A versenyek a finnországi Kuortane és Seinajöki városaiban zajlanak majd. A férfiak mezőnyében 6 csapat indul, ellenfeleink a csehek, finnek, japánok, lettek és svédek. A kevés résztvevő csapat miatt a szervezők körmérkőzéses lebonyolítás mellett döntöttek, így minden csapatnak biztosítva van minimum 5 meccsre a játéklehetőség. A női mezőnyben mindössze 4 csapat indul, mi nem vagyunk érdekeltek.