2008. augusztus

Evezős Főiskolai Világbajnokság

2008. augusztus 30. (szombat) 09:10
Evezős Főiskolai VilágbajnokságSzeptember 3-án utazik Belgrádba az Evezős Főiskolai Világbajnokságra az egyetemi válogatott. Téczely Tamás csapatvezető, Ott Zsuzsanna, az Evezős Szövetség főtitkársa mellett 16 versenyző és négy edző képviseli hazánkat. Mint köztudott, 2010-ben Szegeden mi rendezzük az Evezős Főiskolai VB-t, nem mindegy, milyen lesz a belgrádi bemutatkozás.

Fantasztikus siker a Tájfutó FVB-n

2008. augusztus 11. (hétfő) 16:19
Fantasztikus siker a Tájfutó FVB-nAz észtországi Tartuban rendezett Tájfutó FVB-n a magyar férfi váltó fantasztikus teljesítménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezzel egyéni sportágban is megszereztük az első érmünket az FVB-ken. Szívből gratulálunk a csapat tagjainak!
 
 
Galéria

Tájfutó VB - Tartu, Észtország

2008. augusztus 01. (péntek) 15:05

2. nap - klasszikus táv

Tájfutó VB - Tartu, Észtország A mai versenynapra Tartutól 40 km-re délre, az észt erdőrengeteg mélyén került sor. A terepen az itthon megszokotthoz képest nagyon sok volt a - sokszor térdig érő - mocsár és a bozót, amiben néha csak méterekre lehetett ellátni, futni pedig csak nagy kínnal lehetett, küzdésről inkább beszélhetünk. A mieink remekül küzdöttek: Kovács Ádám (Miskolci Egyetem) előző napi 11. helyét a mai klasszikus távon egy 15. hellyel fejelte meg. Ádám elmondása szerint a szokatlan terep megtette hatását, hiszen 60 perc futás után mind fizikálisan, mind mentálisan kezdett elfáradni. A 13 km-es pályát végül 96 perc alatt teljesítette, megelőzve többek között az előző nap világbajnoki címet szerzett cseh versenyzőt. Lányaink közül a legelőkelőbb helyen Gyurkó Fanni (ELTE) végzett, 22. lett a kiegyenlített mezőnyben. További eredmények a verseny honlapján (http://www.easl.ee/wuoc2008) találhatóak.
 
A Világbajnokság a középtávú és váltó számokkal folytatódik.
 
Galéria